6 tips als je belt met een debiteur

14 september 2018

Veel ondernemers vinden het lastig en vervelend om contact te maken met niet betalende klanten. Vooral bellen is een drempel, terwijl juist bellen heeft effectief kan zijn. Incassoline geeft je zes tips om effectief te bellen met je niet betalende klant.

  1. Bereid je voor

Voordat je contact opneemt met een debiteur, is het belangrijk dat je jouw verhaal klaar hebt. Pak nog eens de openstaande factuur erbij, de opdrachtbevestiging en leveringsvoorwaarden. Zo maak je je positie sterker. Je klant weet niet dat je gaat bellen en hij/zij heeft dus niet voorbereid.

  1. Ga niet met een klant in discussie

Hoe graag je jouw  geld ook wilt zien, het heeft weinig zin om met een klant in discussie te gaan. Probeer vooral te focussen op de relatie die je hebt met een klant. Bij het behoud van de relatie heb je ook in de toekomst meer kans op nieuwe opdrachten.

  1. Blijf altijd professioneel

Hoe lelijk een debiteur ook tegen je doet, blijf altijd netjes en professioneel. Soms weet je niet wat de reden is dat een klant nog steeds niet heeft betaald. Misschien zit een klant financieel wel in zwaar weer. Focus op het maken van een betalingsafspraak.

  1. Verstuur geautomatiseerde herinneringen

Professioneel overkomen met je onderneming? Probeer herinneringen of aanmaningen zoveel mogelijk te automatiseren. Daarmee laat je duidelijk zien wie je bent en dat je jouw betalingen serieus neemt.

 

  1. Laat je niet van het kastje naar de muur sturen

Tijdens het bellen van een debiteur word je nogal eens van het kastje naar de muur gestuurd. De kunst is om dit niet te laten gebeuren. Probeer altijd de verantwoordelijke voor de openstaande factuur aan de lijn te krijgen.

 

  1. Laat je ondersteunen door een incassobureau

Komt je er alleen niet uit? Schakel een incassobureau in voor de nodige ondersteuning. Dit brengt veelal een schrikeffect teweeg bij niet betalende klanten.

Gerelateerd

10-12-18
12-11-18
17-09-18
14-09-18
30-08-18
30-08-18
30-08-18