"Zo vermoeiend om de hele tijd achter je geld aan te zitten, die verhalen aan te horen en dan weer te denken dat er betaald is, terwijl je eigenlijk al weet dat je over een paar dagen weer moet bellen. Incassoline neemt me dit uit handen, enige wat ik moet doen is het signaal af geven. "

Een signaal zet de boel in werking

14 september 2018

Ik heb een klant waaraan ik al twee jaar lever. We hebben een betalingstermijn afgesproken van 14 dagen maar hij betaald nooit binnen de afgesproken termijn. Ik moet altijd er achteraan bellen, mails sturen, aanmaningen. Pas na lang duwen betaald hij,
hij heeft nog nooit niet betaald maar hij zoekt de uiterste grens op. Ik ben dus veel tijd kwijt om mijn geld te krijgen, de kosten van inkoop heb ik al direct genomen terwijl ik uiteindelijk soms wel eens 70 dagen na levering betaald krijg. In gesprekken vraag ik geregeld naar de situatie binnen het bedrijf, gaat het wel goed, zijn er problemen, moeten we een betalingsregeling afspreken? Maar hij ontkent alles en als ik de deur uitloop zegt hij herhaaldeijk ‘nee, hoor volgende keer betaal ik gewoon binnen 14 dagen’, ja ja…. Door te gaan werken met Incassoline is het proces van factuur t/m aanmaning, laatste 14 dagen brief en tussentijdse belletjes super strak ingeregeld. Alleen al het feit dat ik het niet meer zelf doe, heeft blijkbaar effect gehad op deze klant. Na een paar keer werken met Incassoline veranderde hij zijn betaalgedrag. Nu betaald hij stipt op tijd, niet binnen 14 maar wel binnen 30 dagen. Daar kan ik mee leven, waar ik vooral blij om ben is dat het mij geen tijd meer kost en ik heb nog steeds een prima klantrelatie heb.

Gerelateerd

04-09-18
04-09-18
12-06-18
11-06-18